skip to Main Content

Med en spesiell bransjeerfaring

— Det unike er vår tredeling mellom fleksible tilpassinger, skybaserte løsninger og konsulenter med en spesielt god innsikt i bransjen. Det siste er kanskje det viktigste, sier Hans Henrik Furøy.

Av: Torger Mogan Bjørnstad

 

Furøy er salgsdirektør i Deltek for det norske markedet, og forklarer at slike dyktige konsulenter drar med seg «best practice» fra én kunde til den neste når det er naturlig.

 

— Advokater fokuserer på å være gode jurister og er åpne for at vi deler erfaringer til glede for fellesskapet, selvfølgelig kun så lenge det ikke går på bekostning av bedriftsinterne hemmeligheter. Advokater er rett på sak, de roser det som er bra og sier klart fra om ønskede forbedringer. Det er en styrke, sier Furøy.

 

Han har jobbet i selskapet fra 1995, den gang selskapet og produktet het Maconomy. I 2010 skjedde det så en stor forandring da Deltek kjøpte Maconomy.

 

— Det åpnet en større verden for oss, sier Hans Henrik Furøy. — Vi ble styrket og fikk et internasjonalt blikk, samtidig som vi kunne fortsette vår satsing på det vi er best på. Vi skal alltid være en leverandør som legger til rette for å styrke bedrifters utvikling ved å omdisponere tid fra trivielle ting til verdiskapende oppgaver.

 

— Maconomy er fremdeles kjerneproduktet. Vi er en ERP leverandør og fokuserer målrettet på prosjektorienterte kunder der mennesker er den sentrale faktoren, presiserer han, og trekker frem konsulenter, arkitekter, ingeniører, forskere – og selvfølgelig advokater.

 

Krav til samhandling

 

Deltek ser klare synergier mellom disse gruppene når de tilpasser og videreutvikler programmene sine.

 

— Det stilles stadig større krav til samhandling mellom konsulenter og advokater med kundene deres. Kundene vil være oppdatert i «nåtid». Det er selvfølgelig en utfordring, på samme måten som fastprishåndtering er det i stadig større grad. Regnskap med et 100 prosent integrert timeregnskap har blitt en sentral del – selve kjernen.

 

— I advokatbransjen ser vi en desentralisering av oppgaver, der selskapene i front ønsker at advokatene tar mer ansvar. Den enkelte advokat skal i langt større grad ta del i informasjonen som gis, og gjerne delta digitalt ved utfakturering uten at det skal bli en arbeidsbyrde. Derfor er forenkling, digitalisert samhandling og automatisering så viktig, sier han.

 

For de «litt større»

 

Deltek henvender seg til advokatselskaper som har nådd en viss størrelse – de «litt større», som de definerer det selv.

 

— Den siste tiden har vi solgt og implementert løsningene våre til to av de største advokatselskapene i Norge. Disse håndterer en omsetning på omkring en milliard kroner hver. Det sier seg selv at da kan ingenting svikte. Men vi har også kunder ned til 50 ansatte og partnere.

 

— Grunnen er at løsningene våre er omfattende og representerer en investering i kroner og øre man også skal kunne forsvare. Men vi har også enklere løsninger til mindre virksomheter. Deltek First Maconomy Essentials er en slik. I noen tilfeller kan dette også være greit nok for de minste, forklarer Hans Henrik Furøy.

 

Det skjer mye på mange arenaer

 

— Når vi forbereder oss til TechTorget-messen, tenker vi som om dette blir en fysisk messe. Vi skal presentere det vi har jobbet med siden forrige messe – og er ikke redde for å møte dette digitalt. Slike messer vil det bli stadig mer av i fremtiden, er Furøys spådom.

 

Historisk startet Deltek opp med advokatløsningen her i Norge. Senere er den «eksportert» til andre land som Sverige, Tyskland, Finland og Danmark spesielt. Den tyngste kompetansen befinner seg fortsatt i Norge på konsulentsiden.

 

— Dette er en veldig viktig kundegruppe for oss. Derfor skal vi selvfølgelig sørge for å vise oss frem der disse møtes og informere til alle som vil høre, både om det vi har å tilby – og inkludert siste nytt, sier han.

 

— Advokatbransjen var vårt utgangspunkt og en arv vi må behandle godt, understreker Hans Henrik Furøy.

 

Det har de tydeligvis gjort, for ingen kan avskrive Deltek. De er en ledende aktør i bransjen.

Back To Top
nb_NO