skip to Main Content

Fakturabehandling på rekordtid

Vi skal ikke lengre tilbake enn til 5. oktober i 2020. Da bestemte Gro Merethe Johnsrud seg for å bli gründer. Det skjedde etter at hun var kontaktet av et norsk utviklermiljø som fra 2016 hadde funnet seg godt til rette i Silicon Valley. Der hadde de funnet tilstrekkelig kapital til å utvikle et fakturabehandling system drevet av AI – altså kunstig intelligens. Målene var ambisiøse nok til å kunne revolusjonere en hel bransje – og de så hele verden som sitt marked.

Fra venstre: Evy Beinset Bakken (Head of Sales) og Gro Merethe Johnsrud (Co-funder og CEO).

 

Av: Torger Mogan Bjørnstad

— Vi ble enige, og satt i gang med å utvikle en nordisk tilpasning, forteller Gro Merethe Johnsrud som for lengst har skiftet tittel fra gründer til daglig leder i selskapet Propell.ai.

 

Løsningene de tilbyr er rettet mot fakturabehandling der dokumentflyten forenkles ved at den automatiseres. Løsningen prosesserer og behandler fakturaene som en dyktig regnskapsmedarbeider. Det tas beslutninger som effektiviserer prosessen radikalt.

 

— Det gir informasjon som hjelper våre kunder å forutse fremtiden ved ulike økonomiske scenarier. Dermed kan de optimalisere sine forretningsprosesser og gjøre raske beslutninger.‍ De får gode kostnadsanalyser og styringsverktøy i sine økonomiske prosesser. Løsningen integreres med et hvilket som helst ERP system. Hele målet med å investere i løsningen er at over 95% av ditt fakturavolum går direkte til bokføring uten menneskelige hender.

 

Startet med full fart

 

For Propell.ai var det viktig å komme i gang med gode og store volum. Derfor søkte de samarbeid med store regnskapshus. Det viste seg å være svært krevende – og utrolig smart.

 

— Vi ble stilt overfor ufattelige sikkerhetskrav. Både internasjonale og særnorske. Selv om det var krevende ville vi ikke gå noen omveier, men tilpasset oss alt. Et eksempel på det er fra PWC der vi tilfredsstiller alle krav og har oppnådd en global godkjenning, forteller Johnsrud.

 

Eller «alt på stell» som vi sier lokalt, legger damen fra Hadeland til.

 

En tilpasset plattform

 

Det var summen av alle kravene Propell møtte, og behovet for å tilpasse seg disse som gjorde det nødvendig med en egen plattform. Der har de nå også inkludert flere tjenester som kundene kan nyttiggjøre seg. Det inkluderer også bransje-normtall på tvers av aktører i en bransje.

 

— Kundene – ja, hvem er egentlig kundene deres? Spørsmålet går til Evy Bakken. Hun er selskapets salgssjef.

 

— Våre tjenester er bransjeuavhengige. Vi effektiviserer inngående fakturaflyt for en hver virksomhet. Det gjelder uavhengig av ERP og vi samarbeider med de fleste store regnskapshusene på topp 10. Det benyttes samme AI løsning til alle kunder fordelt på 8 ulike ERP systemer, sier hun.

 

— Konkret for advokatbransjen har vi en standardisert løsning integrert mot Maconomy og Xledger som vi ser mange av advokatkontorene bruker. Bruker du et annet ERP integrerer vi også mot det, forklarer Evy Bakken.

 

— Flere av de store norske advokatkontorene er allerede på kundelisten. Fører advokatkundene regnskapet selv, leverer vi tjenesten direkte til kunden. Hvis kunden bruker et regnskapsbyrå samarbeider vi med det. Propell.ai leverer en løsning som forsterker kvalitet og effektiviserer tidsbruk. AI er helt fantastisk når det brukes slik vi har fått til, du gjør regnskapet mye raskere, smartere, mindre feil og sparer mye tid. Det blir betydelig enklere, sier Evy Bakken.

 

Vil gi merverdier

 

Da vi møtes ble jeg presentert for et ekstremt eksempel fra et stort svensk selskap som nå bruker AI fra Propell.ai. De brukte i gjennomsnitt 10 minutter på mottak, kontering og behandling av hver faktura. Etter 12 måneder i drift behandles over 50% av fakturavolumet på autopilot, det betyr uten menneskelig håndtering. På det gjenstående volumet er behandlingstiden redusert til 48 sekunder.

 

— Ja, det er ekstremt, men 75% tidsbesparelse er både vanlig og høyst relevant å oppnå. For selskapet jeg nevner er det selvfølgelig fantastisk å få automatisert bort 50 prosent av fakturavolumet. De slipper å forholde seg til disse og målet er at 95 prosent av det skal automatiseres bort. Dessuten får man innsikt i dataene og en oversikt over regnskapet som er på et helt nytt nivå i tillegg, sier Evy Bakken.

 

Sett i et slikt perspektiv bli investeringen liten i forhold til kostnadsreduksjonen man oppnår. En implementeringsperiode tar ikke lengre tid enn 6 – 8 uker og investeringen betaler seg i løpet av et par måneder.

 

Mer om dette får du presentert på TechTorget 27 April der Propell.ai er med som sølv-partner.

 

— Velkommen til en spennende presentasjon. Gjerne med en kaffekopp og en kakebit attåt, legger Gro Mette Johnsrud til!

Back To Top
nb_NO