skip to Main Content

TechTorget is getting ready

«Full oversikt» kan være en dekkende beskrivelse dersom vi oppsummerer status en drøy uke før TechTorget messen åpner sine digitale dører den 11. mars. Snart smeller startskuddet – etternølere må melde seg på nå.

Av Torger Mogan Bjørnstad

 

 

Peter van Dam utdyper gjerne, og forteller at «full oversikt» vil bli veldig verdifullt både for enkeltdeltakere og utstillere.

 

— Når advokatselskapene, uansett størrelse, skal gå igjennom de digitale systemene de bruker og se etter bedre og mer effektive løsninger, er det avgjørende å se hele spekteret av løsninger som finnes i markedet. Derfor blir TechTorget et godt utgangspunkt, sier Peter van Dam, en av initiativtakerne til messen, som i år er digital.

 

Med seg som initiativtakere har han Erik Ødegaard, tidligere administrerende direktør i Føyen Torkildsen. Advokatforeningen ble straks etter med som en viktig samarbeidspartner. TechTorget arrangeres i år for andre gang.

 

— Det er den oversikten deltakerne møter som er det viktigste for å kunne ta riktige beslutninger, sier Peter van Dam. Han vet hva han snakker om, for nesten hver dag blir han oppringt av ivrige selgere, slik han selv også var tidligere, som vil selge sine «perfekte» løsninger.

 

— Til tider fremstår mengden av henvendelser nesten som et mareritt, særlig fordi det er vanskelig å se relevansen basert på et kort innsalg. Man tør nesten ikke være annet en høflig overfor en velmenende leverandør. Derfor er en slik «messe» viktig for å få oversikten, sier Peter van Dam

 

Han engasjerte seg

 

— Rett skal være rett: jeg presiserer at flere av disse tilbyderne kan ha løsninger som er spennende for oss i Simonsen Vogt Wiig, der jeg er Chief Digital Officer. Men vi må alltid se våre investeringer i en større sammenheng. Derfor er det et godt utgangspunkt når vi kan møte flere leverandører og vurdere disse opp mot hverandre samtidig. Det er en hovedgrunn til at jeg har engasjert meg i TechTorget, sier Peter van Dam.

 

Stammespråk er utfordrende

 

— Teknologenes stammespråk er også en kjent problemstilling. Software-leverandører snakker gjerne på sin egen måte som få uinnvidde forstår. Derfor har vi forenklet informasjonen fra disse, og laget en lettfattelig oversikt som alle kan forstå, sier Erik Ødegaard.

 

Det er en av måtene TechTorget bruker for å bidra til å avmystifisere teknologien som advokater kan benytte seg av. En annen er når resultatene fra en spørreundersøkelse om erfaringer med IT-løsninger blir lagt frem i løpet av messedagen.

 

— Det vil sikkert gi nødvendig utdyping og forhåpentligvis gi spennende svar, sier Erik Ødegaard.

 

Deltakerne får også bli med på foredrag om alt fra status på legal tech i Norge til teknologisk utviklingsprosess fra et normalt advokatfirma til fremtidens advokatfirma.

 

— Vi legger også til rette for parallellsesjoner om temaene juridisk informasjon, dokumenthåndtering, saksadministrasjon, moderne regnskap, compliance og sikkerhet, legger Ødegaard til.

 

TechTorget messedagen avrundes med en paneldebatt om trender og utfordringer for advokatbransjen.

 

Deltakerne får høre følgende paneldeltakere og foredragsholdere:

 

Merete Smith: Generalsekretær i Advokatforeningen.

Salvador Baille: gründer og eier av Intelis, et norsk rådgivningsfirma innen innovasjon og forretningsutvikling.

Knut Magnar Aanestad: Country Manager og gründer av Maigon.io og Sebra Lawtech Services.

Beate Kalvøy: Advokat og produktsjef i HELP Forsikring.

Henrik A. Jensen: Advokat, gründer og styreleder i Legalis.

Lill Egeland: Advokat og Partner i Simonsen Vogt Wiig.

Lars Ole Sikkeland: Head of Innovation and Knowledge Management, Equinor Legal.

Gian Luca Congeddu: Advokat og Partner i Arktis Bentzen.

Jim Runsten: Founder og CEO av Synch.

Hanne Pernille Gulbrandsen: Director and Associate Lawyer within Digital Law.

Peter van Dam: Chief Digital Officer i Simonsen Vogt Wiig.

Back To Top
en_US