skip to Main Content

TechTorget gave us a breakthrough

Valg av administrativt system er en av bedriftens viktigste beslutninger. Flere vel etablerte tilbydere til advokatbransjen har suksessivt bygget opp sine løsninger. Avant Legal 365 er et nytt, skybasert system. Det ble lansert for få år siden og bygger på Microsoft arkitektur, som mange allerede har et forhold til.

 

— Vi er mer enn gjerne med på TechTorget i år også, fordi erfaringene fra den forrige messen var udelt positive. Messen blir heldigital, men vil gi en unik oversikt over leverandørene. Det vil dessuten være mulig med personlig oppfølging både under selve messen og i etterkant. Her får deltakerne og vi også mye annen verdifull informasjon gjennom forskjellige temabaserte foredrag, sier Morten Eriksen, daglig leder i Avant IT AS.

 

Selskapet Eriksen leder er en relativt ny aktør overfor advokatbransjen. Han trekker frem to sterke fortrinn ved arbeidsmodellen: de utvikler sine løsninger i tett samarbeid med advokater og bygger dem i Microsofts programplattformer.

 

— Vi startet utviklingsarbeidet sammen med våre første kunder i denne bransjen for 3-4 år siden. Techmessen i 2019 ble viktig for oss og medførte et slags gjennombrudd. Det var første gang messen ble arrangert. Vår egen erfaring var 100 % positiv. Vi fikk presentert våre løsninger for kontakter vi allerede hadde, og samtidig knyttet vi til oss nye. Disse dialogene viste seg å bli viktige og har resultert i mange nye samarbeidsavtaler. Vi var kjempefornøyd, rett og slett, sier Morten Eriksen.

 

 

Et annerledes utgangspunkt

 

Digitale løsninger i advokatbransjen er ingen nyhet. Pionerselskapene som satset har holdt på i minst 30 år og bygget opp en solid erfaring. De siste årene har dette kommet stadig mer i fokus, og nå er markedet i eksplosiv vekst.

 

— Vi definerer oss som en «rookie». Derfor har vi et annet utgangspunkt, og vi møter markedet på en annerledes måte enn de som har vært der lenge. Løsningen vår, Avant Legal 365, er bygget i tett samarbeid med erfarne advokater som vet hva bransjen virkelig trenger. Det viser seg at mange av systemene som er bygget opp gradvis gjennom år har blitt fragmenterte, og «integrasjoner» utføres ofte ved tradisjonell filutveksling. Fordi vi bygger i Microsoft Dynamics sin plattform, kan vi videreutvikle og tilpasse gradvis ut fra nye eller endrede behov, uten stadige og kompliserte oppdateringer. Dynamics plattformen er åpen for alle Microsoftpartnere, forklarer han, og legger til:

 

— For kundene våre betyr det at de i prinsippet ikke binder seg til en proprietær leverandør og blir fullstendig avhengig av denne for all fremtid. Det finnes hundrevis av Microsoftpartnere i Norge, så vi må hele tiden være best på utvikling og ha et toveis, konstruktivt forhold til kundene våre. Det er en vinn-vinn situasjon, sier Morten Eriksen. Han legger til at systemet er abonnementsbasert og krever ingen etableringskostnad eller lang binding.

 

Personlig eller digital kontakt

 

Covid-19-situasjonen var det ingen som kunne planlegge for. Som alle andre måtte Avant IT AS også snu seg fort rundt og tilpasse seg. De utviklet da i løpet av noen uker en sikker, effektiv og funksjonsrik klientportal, https://www.avantit.no/avant-legal-365-klientportal/. Derfor er de heller ikke redd for å møte en digital messe som TechTorget blir i år.

 

— Det er hyggelig å møtes ansikt til ansikt, men man må ikke. Alt vi skal demonstrere og dokumentere kan gjøres digitalt. Vi jobber med kunder i hele Norge, og noen av disse har vi faktisk ikke møtt personlig. Det viktigste er at det ligger en god dialog i bunn, og at man har gode systemer og rutiner for oppfølging.

 

— Brukerne er opptatt av enkelhet, funksjonalitet og sikkerhet. Det er vår oppgave å balansere dette. Microsoft står som garantist for sikkerheten. Avant IT AS mener at vårt kanskje viktigste fortrinn i markedet er at vi i tett samarbeid med erfarne advokater finner frem til «best practice». Det er de som har erfaringen og vet hva som vil fungere mest effektivt i deres hverdag. Vår jobb er å tilfredsstille det. Klarer vi det, beviser vi våre ambisjoner og legger grunnlaget for et langvarig samarbeid, avslutter Morten Eriksen, og legger til:

 

— Jeg gleder meg til å være heldigital på TechTorget 11. mars!

Back To Top
en_US