skip to Main Content

The center of legal work

Ola Stenersen, Markedssjef I Lovdata. Foto: Sveinung Bråthen.
Snart 10 år etter lansering er Lovdata Pro blitt et uunnværlig arbeidsverktøy for juristene og aldri vært mer relevant enn nå.

Ola Stenersen, markedssjef i Lovdata. Foto: Sveinung Bråthen.

 

Av: Nina Vennevold

 

 

– Lovdata Pro har aldri hatt høyere bruk enn nå, og nye kunder kommer til fra mange forskjellige sektorer nesten hver dag, forteller Ola Stenersen som jobber som Salgs- og markedssjef i Stiftelsen Lovdata.

 

Lovdata Pro er tjenesten for det profesjonelle markedet, som gir tilgang til rettsavgjørelser og andre rettskilder. Plattformen brukes av over 7 000 brukere i advokatbransjen, og er – snart ti år etter lansering – blitt en godt etablert og moden plattform.

 

– Under skallet gjør vi jevnlig vedlikehold slik at tjenesten skal bli stadig mer brukervennlig, «smart», stabil og effektiv, forteller Stenersen. Vi har også utviklet støtte for lovkommentarer, til glede for mange tusen advokater, utdyper han.

 

Oversikt og innsikt

Det siste året har Lovdata Pro blitt beriket med ny juridisk litteratur, i form av faglig innhold skrevet av noen av landets fremste jurister. Dette har gitt tjenesten et betydelig løft.

 

– Denne tilleggstjenesten snakker vi gjerne med advokatene om på Techtorget, forteller salgs- og markedssjefen. Lovdata skal stå på stand ved siden av samarbeidspartner Karnov, som har ansvaret for det redaksjonelle innholdet som består av en betydelig mengde ferske og komplette kommentarer til de mest brukte lovene.

 

Lovdata Pro brukes av en lang rekke offentlige og private virksomheter, og ikke minst innen akademia. Plattformen har mange funksjoner som ikke er tilgjengelig på Lovdatas åpne sider. Det er ikke alle rettsanvendere klar over.

 

– Lovdata Pro har en rekke fordeler som gjør det enklere å forholde seg til regelverket. Det gleder stadig nye brukere. Til eksempel kan man opprette grupper og dele notater og juridiske utdrag, markere i teksten, samt sette opp personlige varslinger om endringer og nye relevante rettsavgjørelser. Dette er noe mange flere burde benytte seg av – og som vi gjerne lære bort til dem som kommer innom oss på Techtorget, understreker salgs- og markedssjefen.

 

Kontinuerlig utvikling 

Ola Stenersen gleder seg til å møte nye og gamle kunder og samarbeidspartnere på Techtorget. Foruten å vise frem Lovdata Pro på den viktigste arenaen for legal tech og rettsinformasjon, håper han å få konkrete tilbakemelding om forbedringsområder.

 

– Det er alltid relevant og spennende å høre hva advokater synes mangler i Lovdata Pro; om hva vi kan gjøre for å bidra til at søk og navigering i rettskilder blir enklere, forklarer han.

 

– Vi legger veldig mye innsats i å bygge opp kryssreferanser og logisk sammenheng mellom rettskilder. Dette er områder vi vil bli enda bedre på å presentere intuitivt, brukervennlig og elegant i grensesnittene, fortsetter han.

 

Redusert pris  

Gjennom koronatiden har det vært høy utviklingstakt i Lovdata, og flere prosjekter har fått stor oppmerksomhet. Stadig flere kunder og brukere betyr at flere bidrar til finansiering av stiftelsen. Det kommer brukerne til gode.

 

– I år er det ekstra hyggelig at vi kan redusere prisen for kunder som har få brukere. Aldri tidligere har Lovdata Pro vært billigere for virksomheter med 1-10 brukere, avslutter Stenersen.

Back To Top
en_US